Cumhurbaşkanı'ndan kabine değişikliği açıklaması

Kabinede revizyon yapılacağı ve 18 bakanın değişeceği iddialarına tek cümlelik yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Böyle bir şey yok.'' dedi.

Cumhurbaşkanı'ndan kabine değişikliği açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında konuştu. Kabine değişikliği iddiasıyla ilgili soruya Erdoğan, 'Böyler bir şey yok.' diyerek yanıt verdi.

''İKTİDAR BU KARARI TEK BAŞINA VERMEDİ Kİ''

CHP lidei Kılıçdaoğlu ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu görüşmesine değinen Erdoğan, ''Siyaset yapıyoruz. Eğer 100 bin imzayı toplamaktan uzaksa bir siyasi hareket o zaman bunu yapmasına gerek yok. Demek ki hiç gücü yok. Bu yolda bu mücadeleyi vermek de zor bir iş, yürümez. Bir diğer konu maliyetleri çok yüksekse, maliyet noktasında noter masrafları falan onun sorunu. İktidar bu kararı tek başına vermedi ki.'' dedi.

BEŞTEPE DE YALANLAMIŞTI

Kabine değişikliğiyle ilgili konuşan İbrahim Kalın, 'Birileri heralde yine toto loto yapıyor. Şu anda gündemde bir kabine değişikliği söz konusu değil. İyi işleyen bir hükümet var. Ülkenin meselelerine hakim. Gece gündüz çalışan bir hükümet var. Gündemde böyle bir şey yok.' dedi.

18 BAKANIN DEĞİŞECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanan kabine revizyonu söylentilerine göre 18 bakanın değişeceği iddia edilmişti. Bu senaryo, sadece siyasi kulislerde değil, bakanlıkların üst düzey yönetici ve bürokratları arasında da dillendirilmeye başlandı.