Çocuklar Böceklerle Tanıştı

Söke’de açılan sergide, 120’nin üzerinde böcek türüyle ilk kez karşılaşan öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çocuklar Böceklerle Tanıştı
Söke’de gerçekleşen sergi, okul öğrencilerinin ilgisini çekti. Gerçekleştirilen etkinlikte Celal Bayar Üniversitesi Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nden Doç. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Ersen Aydın Yağmur, öğrencilere böcek türleri konusunda sunum yaptı. Slayt gösteri eşliğinde böcekler hakkında geniş bilgiler edinen öğrenciler daha sonra onlarca böcek türünün yer aldığı sergiyi gezdi. Sergiyi gezen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken, böcekleri yakından görme hatta ellerine alma fırsatı buldular.

Eklem bacaklılar, akrep ve örümceklerin doğadaki önemli rollerini öğrencilere aktardıklarını belirten Doç. Dr. Ersen Aydın Yağmur; “Çocukları bilgilendirmeye çalışıyoruz. 120 civarında böcek türünü çocuklarımız yakından tanıma fırsatı buluyor” dedi.

Benzer sergileri 10 senedir düzenleyerek, çocuklara böcekler ve doğadaki canlıları tanıttıklarını ifade eden Doç. Dr. Sinan Anlaş; “Çocuklar canlıları yakından tanıdıkça doğayı koruma bilinci oluşturuyorlar. Çocuklara küresel ısınma ve dünyaya etkileri konusunda da bilgiler veriyoruz. Doğa Koleji’nde de böylesi güzel bir sergi gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA