'Bedel' İsimli Oyun Küçükçekmece'de Sahnelendi

Amerikalı yazar Arthur Miller’in kaleme aldığı ‘Bedel’ isimli tiyatro oyunu Türkçeye çevrilerek ilk defa Küçükçekmece’de sahnelendi.

'Bedel' İsimli Oyun Küçükçekmece'de Sahnelendi
Amerikalı yazar Arthur Asher Miller’in kaleme aldığı ‘Bedel’ isimli oyunun galası Küçükçekmece Belediyesinin ev sahipliğinde Sefaköy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkçeye çevrilerek ilk defa Kayhan Berk’in yönetmenliğinde Küçükçekmece’de sahnelenen oyunda Hakan Eratik, Merve Anlağan, Rüzgar Aksoy ve Murat Karasu yer aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ‘Bedel’ isimli oyun, sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyun seyircilerden tam not aldı. Tiyatro oyununu izlemek için saatler önce gelen Küçükçekmeceliler oyuncularla kısa süreli sohbet imkanı buldu. Bazı vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

“Evrensel ve zamansız bir oyun”

Oyunun galasında konuşan oyuncu Hakan Eratik, “Arthur Miller’in ‘Bedel’ isimli oyununu oynuyoruz. Miller’ın1969 yılında yazmış olduğu bir eser ve aynı yıl Amerika’da sahnelenirken çevrilerek ülkemizde de oynanan 1969- 1970 sezonunda oynanan da bir oyun o açıdan da gurur verici bir durum. Böyle olağanüstü bir eseri sahnede oynuyor olmak çok güzel. Arthur Miller’in bütün eserlerinde olan insana dair ortak duygular ‘Bedel’ isimli oyunumuzda da var. Her yaştan insanın içerisinde kendisine ait duygular bulabileceği çok keyifli evresel ve zamansız bir oyun, oynadığımız oyun. İzleyicilerimiz mutlaka kendilerine ait oyunumuzda kendilerine ortak duygular bulacaklar ve çok keyif alacaklar, insanı daha yakından tanımak için bu oyunu izlemelerini tavsiye ediyorum” dedi.



“Popüler kültüre hitap etmiyor ama evrensel bir hikâye ve bu yüzden her dönem de karşılığı olan bir hikâye”

Oyundaki tek kadın karakteri canlandıran oyuncu Merve Anlağan, “Arthur Miller’in keyifli bir oyunu ve daha önce sahnelenmemiş bir oyunu Türkiye’de o yüzden heyecan verici benim için. Oyundaki tek kadın karakter ve önemli de bir karakter onu oynuyorum bu beni ayrıca mutlu ediyor. Artur Miller’in yazdığı bu oyun her dönemde karşılığı olan bir hikâye. Aslında 1960’larda geçen bir hikâye ama şu anda da aynı şekilde bizim şehrimizde, ülkemizde kentsel dönüşüm, çabuk tüketim hızlı tüketim bunların hepsi geçmiş dönemde olduğu gibi bizim de yaşadığımız ve büyük problem dediğimiz şeyler o dönemde de öyleymiş. Aslında popüler kültüre hitap etmiyor ama evrensel bir hikâye ve her dönem de karşılığı olan bir hikâye bence. Çünkü işin içinde insan var, tüketim var, ekonomi var ve aile var bu yüzden kabul görüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA