Başsavcı Dursun, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneğinin (RATED) kentteki basın mensuplarına verdiği hizmet içi eğitiminin son programına Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun katıldı.

Kentteki bir restoranda düzenlenen eğitim programında konuşan Dursun, savcılık yaptığı yerlerde basınla ilgili anılarını anlattı.

Kimseyi rencide etmeden haber yaptığı için bütün basın mensuplarına teşekkür eden Dursun, basının gücününün farkında olduklarını ifade etti.

Basının görevinin topluma doğru bilgileri ulaştırmak olduğunun altını çizen Dursun, şunları kaydetti:

"Reyting uğruna yanlış yalan haberler yapılmaması gerekiyor. Bizler geldiğimiz yerlerde mutlaka birilerinin canını yakmışızdır veya hakkında dava açılmıştır, yargılanmıştır, ceza almıştır. Usulsüz işler yapmıştır. Böyle olunca bu kişiler kendilerine destek bulmak noktasında size gelebilir. Bu tip kişiler sizden yararlanarak haber yaptırıp kendisine bir pay çıkarabilir. Bu insanlar sizleri kullanabilirler, bu oyunlara gelmeyelim."

RATED Başkanı Remzi Adıyaman ise hizmet içi iletişim ve eğitim programlarının sonuncusunu gerçekleştirdiklerini belirterek, programların verimli geçtiğini aktardı.

Şubat ayında Sakarya Üniversitesi Konferans Salonu'nda söyleşi gerçekleştireceklerini duyuran Adıyaman, "RATED olarak amacımız, üyelerimizin ve meslektaşlarımızın moral motivasyonunu iyi tutmak. Daha sonraki aşamalarda sosyal aktivitelerimiz de olacak, bununla ilgili çalışmalarımız var. Medya mensubu meslektaşlarımıza katılımları için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program sonunda Başsavcı Dursun'a plaket takdim edildi.

Programa Sakarya Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yaralı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Müjdat Çetin ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Kaynak: AA