Başkan Yasin Kartoğlu Açıklaması 'Çocuklarımızın Geleceği İçin Eğitime Destek Veriyoruz'

İlçedeki 5’inci Z Kütüphane’nin açılışını gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Çocuklarımızın geleceği için eğitime destek veriyoruz” dedi.

Başkan Yasin Kartoğlu Açıklaması 'Çocuklarımızın Geleceği İçin Eğitime Destek Veriyoruz'
Bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine ve internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyalin bulunduğu Z Kütüphaneler, yani zenginleştirilmiş kütüphaneler giderek artıyor. İlkinin geçtiğimiz yıl açıldığı Başakşehir’de 5’inci Z kütüphane hizmete girdi.

Başakşehir’deki ilkokullarda beşinci Z Kütüphanenin açılışına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçedeki 82 devlet okulunun tamamında kütüphane ve internet mevcut olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması ve okuma alışkanlığını kazanmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konan Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde kurulan Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin sayısı her geçen gün artıyor. Z Kütüphaneler ile istenilen bilgiye kolayca ulaşılabiliyor, güvenli bir ortamda dijital kaynaklara erişilebiliyor, eğlenerek öğreniyorlar.

İlk Z Kütüphanenin geçtiğimiz yıl açıldığı Başakşehir’de beşincisi açıldı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundaki öğrencilerin okuma kültürlerinin geliştirilmesi, bilgisayardan elektronik eğitim materyallerini, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu z kütüphanenin açılışına Başakşehir Kaymakam Kazım Tekin, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Öge katıldı.



“Çocuklarımızın geleceği için eğitime destek veriyoruz”

Başkan Yasin Kartoğlu, ilçede 82’si devlet okulu, 135’i özel okul olmak üzere toplam 217 okul bulunduğunu belirterek, “82 devlet okulunun tamamında kütüphane ve internet mevcut. Okullarımızdan talep topluyoruz. Yapımı kısa sürecek işleri sömestre tatilinde, kapsamlı işleride yaz tatilinde yapacağız. Kanuni sorumluluğumuz olmamasına rağmen okullarımıza kapalı spor salonu, kütüphane, konferans salonları yapıyoruz. Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması ve okuma alışkanlığını kazanmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA