Başkan Karaosmanoğlu 'Öğretmen Hayatı Anlatan Yol Gösterendir''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi idarecileri ve okul aile birliği yönetimiyle bir araya geldi.

Başkan Karaosmanoğlu 'Öğretmen Hayatı Anlatan Yol Gösterendir''
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yıldırım ve Okul Aile Birliği’ni makamında ağırladı. Yeni Yalı Mahalle Muhtarı Yusuf Yanar’ın da yer aldığı görüşmede okuldaki eğitim durumu ve fiziki şartlar görüşüldü. Öğretmenlik mesleğinin öneminden de bahseden Karaosmanoğlu, “Öğretmen, hayatı anlatan yol gösterendir. İnsanın geleceğine yön verendir. Bu yüzden de mesleklerin atasıdır. Çünkü yarınlar onların ellerinde şekillenir” dedi.

Her insan öğretmeninin öğrettiklerini hayatına tatbik ettiğini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olmamda muhakkak ki öğretmenlerimin imzası vardır. Üstümde emeği ve hakkı olan öğretmenlerimi selamlıyor, hayatta olanların ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal edenleri de rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Öğretmenlerimiz, insanın yaşamı boyunca kendi ayakları üzerinde durması için gerekli olan tüm bilgileri kazanmasına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünden giden bir gönül erleridir” diye konuştu.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” ifadelerini hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğretmenlik, irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır. Öğretmenlerimiz kutsal bir vazifeyi icra ediyor, ailelerimizin emanet ettiği çocukları birer çiçek gibi yetiştiriyor. Bir çocuğun geleceğe attığı her adımın gerçek sahibisiniz. Büyük Türkiye yolunda çağrısı ile çağını kuracak bir gençliği yetiştirmek öğretmenlerin elindedir. Hedefimiz ahlaklı, inançlı, bilgili, başarılı, spor ve sanatla ilgilenen gençleri yetiştirmektir. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak öğretmenlerimizin, okul aile birliklerimizin ve okul idarecilerinin her daim destekçisi olacağız. Hepimize bu konuda ödevler düşüyor. Vatanını, milletini bayrağını seven bir nesil için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA