Bakanın Açıklamalarının Ardından Polis Zehir Tacirlerine Savaş Açtı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına karşı denetimlerini arttırdı.

Bakanın Açıklamalarının Ardından Polis Zehir Tacirlerine Savaş Açtı
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunus timleri, okul önlerinde uyuşturucu satarak öğrencileri zehirleyenlerle mücadeleye devam ediyor. Ekipler Tophane Meslek Lisesi ve çevresinde uygulama yaptı. Farklı zamanlarda birçok okul önünde uygulama yapan ekipler, herhangi şüpheli bir durum karşısında kimlik ve üst araması yapıyor.

Güvenlik güçlerinin kontrolleri öğrenciler tarafından da destekleniyor. Tophane Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler “Uygulamalardan çok memnunuz. Daha önce okulda ve okul çevresinde uyuşturucu kullanımı çok yaygındı. Son zamanlarda uyuşturucu kullanımı neredeyse bitti diyebiliriz. Allah emniyet teşkilatımızdan razı olsun. Uygulamaları çok yerinde buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölge esnafı ise, emniyet tarafından yapılan uygulamaların hem öğrencilere, hem de topluma büyük katkısı olduğunu dile getirerek, “Daha önce hap içen çocuklar burada yığılır kalırdı. Kaç defa madde aldığı için fenalaşan öğrenciler gördük. Bu uygulamalar hem esnafı, hem de okullardaki öğrencileri fazlasıyla rahatlattı. Öğrencilere uyuşturucu satılamıyor, okul çevresinde madde alışverişi yapılamıyor. Biz bundan çok memnunuz, devamının da gelmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA