AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin sosyal tesislerindeki programda konuşan AKÜ Rektörü Mustafa Solak, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

Solak, resmi bir görev için 10-14 Ocak'ta yurt dışında olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişme nedeniyle bilgi ve habere erişim kanalları artıyor. Basın mensupları da demokratik, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlıyor. Günümüzde bilgi ve haberlerin yayıldığı kanalların başında gelen sosyal medya hayatımıza sağladığı kolaylıkların yanı sıra yoğun bir şekilde bilgi kirliğine de sebep oluyor. Kötü amaçlı kullanıma da açık olması nedeniyle de hassas bir noktada bulunmaktadır. Toplumda fitne ve fesat çıkarma noktasında provokasyonun önüne geçmek ve bunu amaçlayan hainlerin emellerine mani olmak noktasında basın mensuplarımızın ilkeli, doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla görevlerini yerine getirmelidir."

Solak, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Türk basının çok önemli bir görev yaptığına dikkat çekti.

Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kaynak: AA