Ahmet Telli Eskişehir'de

Ahmet Telli, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi tarafından düzenlenen “Renkler/İmgeler/ Sözcükler” adlı resim ve heykel sergisiyle Eskişehirli sanatseverler ile buluşacak.

Ahmet Telli Eskişehir'de
Sergi açılışına katılmak için Eskişehir’e gelen şair Ahmet Telli, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete, Şair Ahmet Telli ile fotoğraf sanatçısı Füsun Demiray katıldı.

Ahmet Telli’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kurt, iyi bir Ahmet Telli okuru olduğunu vurguladı. “Ahmet Telli şiirlerinde hayatı, insanı, toplumsal acıları, hüznü, umudu ve aşkı bulabilirsiniz, ancak bunlar kadar karşı duruş ve dayanışmada yer alıyor. Ahmet Telli şiirine göndermeler yapan heykel ve resimlerden oluşan ‘Renkler/İmgeler/ Sözcükler’ Resim-Heykel Sergisini Eskişehirlilerle buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.



"Elinize emeğinize sağlık"

Başkan Kurt’a teşekkür eden Ahmet Telli, “Eskişehir’i efsane olarak biliyoruz. Odunpazarı’nı ayrıca biliyoruz. Elinize, emeğinize sağlık. Sergimizde umarım ilgiyle karşılanır. Odunpazarı Belediyesi, kültür sanat- edebiyat alanında çok güzel işler yapıyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey olursa başımız gözümüz üstüne. Ben davet edildiğim her yere gitmiyorum. Odunpazarı ve Eskişehir başımın gözümün üstüne” diye konuştu.



42 gün boyunca Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek

Yarın saat 17.00’de açılışı yapılacak olan "Renkler/İmgeler/Sözcükler"; Resim-Heykel Sergisinin küratörlüğünü sanat eleştirmeni-yazar İbrahim Karaoğlu yapıyor. Füsun Demiray’ın koordinatörlüğünü üstlendiği "Renkler/İmgeler/Sözcükler" Resim-Heykel Sergisini gezmeye gelen sanatseverler, 82 sanatçının gözünden Ahmet Telli’yi izleyebilecek. 82 sanatçının estetiğinde yankılanacak olan Renkler/İmgeler/Sözcükler Resim-Heykel Sergisinin açılışında özel bir program yer alacak. Açılışta Türkiye’nin en önemli gitar virtüözlerinden Ahmet Kanneci ve şair Ahmet Telli gitar-şiir dinletisi gerçekleştirecek. Açılış programında ayrıca yönetmenliğini Mahir Karayazı’nın yaptığı ‘Şairini Bekleyen Sandalye’ isimli belgesel filmin gösterimi de yapılacak. Sergi 16 Şubat 2018 Cuma Günü sona erecekken, sanatseverler her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Galerisi’ni ziyaret edebilecekler.
Kaynak: İHA