Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesinde Kitap Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi, 2011 yılından bu yana yapılan alımlarla geçen 2017 yılında 100 bin sınırını aşarak, 105 bin 514 kitap ve 150 bini aşkın e-kitaba ulaştı.

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesinde Kitap Sayısı Her Geçen Gün Artıyor
Abonesi olduğu elektronik kaynak veritabanları ile de kullanıcılarını ağırlayan Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi 10 bin 664 elektronik dergiyi, 706 ansiklopediyi, 465 sözlüğü ve Adıyaman Üniversitesinde hazırlanmış olan tüm lisansüstü tezleri okuma fırsatı sunuyor. Bilgi ve belge koleksiyonunu sürekli artıran Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi bünyesinde olmayan belge ve kaynakları da abonesi olduğu TÜBİTAK, ULAKBİM, UBSS, TÜBESS, ANKOS ve KİTS’ten temin ederek kullanıcılarının istifadesine sunabiliyor. Kitap ve kütüphane hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, okumanın önemine vurgu yaparak günümüz dünya şartlarında gücün ve gelişmişliğin okumakla belirlendiğini söyledi.



Rektör Gönüllü, Yavuz Sultan Selim’in günde sekiz saat kitap okuduğunu ve sefere çıkarken bile kütüphanesinden küçük bir bölümü de yanında götürerek okumayı bırakmadığını ifade etti.

Kitap okumanın zekayı geliştirdiği ve insanı olgunlaştırdığını belirten Rektör Gönüllü herkese çağrı yaparak kitap okumalarını önerdi.

Akademisyen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına temel oluşturacak ve araştırmalarına destek olacak yayınları ile Adıyaman Üniversite Kütüphanesi, hafta içi 09.00-21.00 ve Cumartesi günleri ise 09.00-16.00 saatleri arasında kitapseverler için açık olduğu belirtildi.

Öte yandan Adıyaman Üniversitesinin geçen yıl 21 bin 925 öğrencisi bulunduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA