Yaralı Bulunan Vaşak Tedavisinin Ardından Özgürlüğüne Kavuştu

Erzincan-Erzurum karayolu yollar üstü mevkiinde yaralı halde bulunan ve vatandaşın haber vermesi sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan vaşak, tedavisinin ardından takip cihazı takılarak doğaya bırakıldı.

Yaralı Bulunan Vaşak Tedavisinin Ardından Özgürlüğüne Kavuştu
Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan vaşak, Erzincan’daki ilk muayenesinin ardından tedavisinin yapılması için Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Kurtarma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine nakledildi.

Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Kurtarma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan genel muayenesinde vücudunda kırık olmadığı, araç çarpmasının etkisiyle vücudunda ezilmeler ve yoğun stres içinde olduğu tespit edilen vaşak, merkez yetkililerince gerekli tedavisi yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Doğaya bırakıldı

Erzincan-Erzurum karayolu, yollar üstü mevkiine getirilen vaşak, Orman ve Su İşleri 13. Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve Erzincan Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Önel tarafından bulunduğu yerden tekrar doğaya salındı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, tedavi edilen vaşağın davranış özelliklerinin tespit edilmesi için GPS cihazı takıldığını dile getirerek, bu olayı gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.



Yüksel, "Orman ve Su İşleri Doğa Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü tarafından 11.12.2017 tarihinde karayolunda trafik kazası sonucu yaralı olarak bulunan vaşak, bize bağlı olan Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Kurtarma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine gönderildi ve orada kırık olmadığı ve sadece doku ezilmesi olduğu tespit edildi ve oradaki rehabilitasyon merkezimizde bu güne kadar terapisi tamamlandı. Sağlıklı hale getirildikten sonra bu gün sizlerle birlikte alındığı bölgeden tekrar doğaya salındı ve salınmadan önce de bu hayvanın takip edilmesi için Ankara genel müdürlüğümüz tarafından GPS tasma getirildi ve takıldı. Bu şekilde bu hayvanın davranış özellikleri tespit edilecek inşallah. Burada bulunan belediye başkanımız ve şube müdürümüz ile birlikte bu olayı gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA