Vali Güzeloğlu'ndan Dicle Elektrik'e Ziyaret

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Dicle Elektrik’i ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu'ndan Dicle Elektrik'e Ziyaret
Dicle Elektrik’in Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda bulunan yerleşkesine gelen Vali Güzeloğlu’nu Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay’ın da aralarında bulunduğu yöneticiler karşıladı. Dicle Elektrik yöneticileri daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na bu güne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile söz konusu çalışmaları sırasında karşılaşılan güçlükleri içeren bir brifing verdi.

Çalışmalar hakkına bilgi verildi

Dicle Elektrik salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Vali Güzeloğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atalay’ın yanı sıra Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Yatırım Genel Müdürü Necat Tur, Müşteri ve Saha Yönetimi Başkanı Yaşar Arvas, Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, İl Müdürü Uğur Yaka, Dicle Elektrik Perakende Satış İl Müdürü Ali Gevancı ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Dicle Bölge Müdürü Süleyman Güneş de katıldı.

Dicle Elektrik yöneticileri, başında bulundukları birimlerin çalışmaları hakkında İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na bilgi verdi. Yöneticiler, tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar, bununla alakalı süren çalışmalar, kayıp kaçakla mücadele ile enerji şebekesinde yapılmakta olan bakımları detaylı olarak dile getirdi. Bilgilendirme toplantısında, hizmet götürülen yerlerde Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin karşılaştıkları saldırı ve engellemeler de gündeme geldi.

“Öncelikli hedef, sorunsuz tedarik”

Dicle Elektrik yetkilileri, özellikle kışın havaların soğumasından kaynaklanan tüketim talebi ve bu aylarda ısınma amaçlı aşırı israfa yol açan kaçak ve usulsüz tüketimin önüne geçilerek, bölgenin her tarafında elektrik tedariğinin sorunsuz biçimde sağlanmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ziyareti sırasında yapılan bakım onarım çalışmaları, tesis edilen yatırımlar ile kamu kurum kuruluşlarıyla koordineli çalışılarak mevcut elektrik israfının önlenmesi konuları ayrı ayrı değerlendirilerek görüşüldü.
Kaynak: İHA