Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Şahin Açıklaması 'Taşeron İşçilerin Kadroya Başvurmaları Sürecinde Suiistimaller Var'

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, taşeron işçilerin kadroya başvurmaları sürecinde, dilekçelerin keyfi olarak alınmaması ve sınav baskısı gibi suiistimallerin söz konusu olduğunu öne sürdü.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Şahin Açıklaması 'Taşeron İşçilerin Kadroya Başvurmaları Sürecinde Suiistimaller Var'


Konfederasyon binasında yapılan basın açıklamasına, Genel Başkan Mahmut Şahin’in yanı sıra, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel, Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Soykatırcı, Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat, Tüm- İş Konfederasyonu Hukuk Danışmanı Avukat Faruk Karakaya bulundu.

İşçilerin dilekçeleri alınmıyor, sınav baskısına maruz bırakılıyor

4 Aralık’ta açıklanan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine dair düzenlemeyi, taşeron baskısı ve her an kapıya konulma riski altındaki işçiler adına çok önemsediklerini belirten Genel Başkan Şahin, Çalışma Bakanlığı tarafından, yapılacağı ifade edilen sınav ve dilekçelerin alınması sürecinde bazı suiistimallerin ortaya çıktığını ifade etti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı kurumlardan çalışanlara sınavla ilgili, ‘Sınavdan geçmeniz bizim elimizde’ şeklinde gözdağı verildiğini duyuyoruz. Hükumet ve devletin yetkilisi bir şey söylerken, aşağıda bu söylenenin karşısında, kasıtlı olarak, yukarıda söylenenle pratikteki aynı olmaz şeklinde bir manipülasyon yapılıyor ve bu maalesef kamu kurumları aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca bazı çalışanların dilekçeleri de kabul edilmiyor. Cumhurbaşkanımız, 4 Aralık itibariyle, kamuda çalışan 850 bin taşeron çalışanın devletin kadrosuna geçeceğini ifade etti.

Bunu bozan tek etken sadece güvenlik soruşturmaları olabilir. Ama bunun dışında, şu giremez, bu giremez, bunlar dilekçe veremez şeklindeki yaklaşımlar asla hükumetin söylediğiyle uyuşmuyor. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlığın dikkatini çekmek istiyoruz; uyarıyoruz. Aşağıdaki uygulamalar farklı, birçok çalışanın dilekçesi alınmıyor.”

“Dilekçenin alınmaması suç”

Dilekçenin alınmamasını suç olduğunu vurgulayan Şahin, dilekçeyi almayan yetkili hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini dile getirdi. Yasal süreçlerle uğraşmak istemeyen işçilerin haklarını Tüm-İş Konfederasyonu olarak savunacaklarını ve süreci takip edeceklerini kaydeden Şahin, işçilerin kadroya geçmeleri halinde haklarından feragat edeceklerine dair hükmün iptali için 2 Nisan’dan itibaren çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA