Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu, 'Küçülecek Yer Kalmadı', 'Bayram Yeri' ve 'Define Adası' adlı oyunları sahneleyecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Küçülecek Yer Kalmadı", "Bayram Yeri" ve "Define Adası" adlı oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Behiç Ak'ın yazdığı, Necdet Mert Hürol'un yönettiği "Küçülecek Yer Kalmadı" adlı oyunun yönetmen yardımcılığı koltuğuna Uğur Keleş oturuyor.

Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Mahir Elvan, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Gülendam Rümeysa Sağlam, Erkan Akçelik ile Yaman Tabakoğlu'nun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Sinan Sungur, ışık tasarımı Nihat Bahar, kostüm tasarımı Esra Selah ve müziği de Cem İdiz'e ait.

Evrenin acımasız büyüme isteği ve büyüdükçe artan düzensizleşme eğilimine karşı direnebilmek gerektiğini anlatan mizah dolu oyun, bugün, yarın ve 6 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

- "Bayram Yeri" ve "Define Adası" minik izleyicilerin karşısına çıkacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, ''Bayram Yeri" adlı çocuk oyununu da küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyunun koreografisini Aslı Öztürk gerçekleştirdi.

Panayırlarla başlayıp fuarlarla devam eden, lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveninin anlatıldığı oyun, 7 Ocak'ta saat 13.00'te Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu ayrıca sezonun ilk çocuk oyunu "Define Adası"nı da sahneleyecek.

Robert Louis Stevenson'un yazdığı, Berna Kılınçer ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp üstleniyor.

Dekoru Cenk Oral, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar'a ait iki perdelik oyunun müziklerini Yusuf Yalçın hazırladı.

Kukla tasarımı ve uygulaması Ayten Öğütcü tarafından yapılan oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı ve Vural Özcelep rol alıyor.

Eserde, efsanevi korsan kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen uzun John Silver ve kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor.

Oyun, 9 ve 10 Ocak'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Herkes Oyuncu" sahnelenecek

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu tarafından sezonun ilk oyunu "Herkes Oyuncu" adlı iki perdelik komedi, Trabzon'da izleyicisiyle buluşacak.

Şükrü Üçüncü tarafından senaryolaştırılıp sahneye koyulan oyunda, polis teşkilatının yaşadıkları zorluklara dikkat çekilerek emniyette geçen 24 saat konu ediliyor.

Teknik kadro dışında 11 kişinin rol aldığı ve Mayıs 2018'e kadar gösterilecek oyun, bugün saat 20.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.
Kaynak: AA