Suriye'ye Yönelik İnsani Yardımlar

Düzce İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kollarınca hazırlanan kışlık kıyafetler, İdlib kenti kırsalında bulunan Atme çadır kentindeki 500 Suriyeli çocuğa ulaştırıldı.

Düzce İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları tarafından hazırlanan kışlık kıyafetler, Suriye’nin İdlib kenti kırsalında bulunan Atme çadır kentindeki 500 Suriyeli çocuğa dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla çadır kentlerde yaşayan çocukların kışlık kıyafetlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kış mevsiminin gelmesiyle ilk etapta 14 bin Suriyeli yetime kışlık kıyafet ulaştırdıklarını hatırlatan Tosun, ''Havalar gittikçe soğuyor. Bu nedenle çadırlarda yaşayan on binlerce çocuğunda aynı şekilde kışlık kıyafetlere ihtiyacı var.'' dedi.

Tosun, bu ihtiyacı karşılamak için Düzce İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kollarının da harekete geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Doğu Hama’da devam eden çatışmalardan aileleriyle birlikte kaçarak Atme çadır kentine sığınan yaklaşık 500 çocuğumuzun kıyafetini bölgeye ulaştırdık. Özellikle, bu kıyafetler bize ulaştıktan sonra adeta bir anne şefkatiyle el emeği, göz nuru olarak hazırlandığını gördük.''
Kaynak: AA