Özalp İlçesinde Eğitim Değerlendirme Toplantısı

Van’ın Özalp ilçesinde eğitim öğretime yönelik 2018 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Özalp İlçesinde Eğitim Değerlendirme Toplantısı
Özalp Şehit Abdulhalık Araz Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin başkanlığında yapılan toplantıya, 13 ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim şube müdürleri katıldı.

Toplantıda genelde Özalp ilçesinin eğitim durumu ele alınırken, özelde ise 13 ilçenin eğitim öğretimi de genel hatlarıyla masaya yatırıldı. Yeni eğitim öğretim kurumlarının yapılması için tahsis edilen arsaların durumu, devam eden yatırımlar ve yapılacak olan yeni okulların durumunun görüşüldüğü toplantıda, destekleme kursları, akademik başarı, okullaşma oranı, taşımalı sistem, pansiyonların genel durumu, iş ve işleyişi, öğrencilerin okula devamı ve devamsızlık konuları, iş güvenliği ve sağlığı, değerler eğitim, okulların temizliği ve hijyen gibi konularda enine boyuna ele alındı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında özellikle belediyelerin eğitime verdiği katkıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öte yandan sosyal ve kültürel anlamda da Van ilinin iyi bir noktada olduğunu söyledi.

Proje bazında özellikle son dört yılda Van’ın Türkiye’nin ilk beş ili arasında yer aldığını belirten Kırekin, bu anlamda öğretmen ve öğrencilerin gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu söyledi.



Van ilinin bu anlamda kendini aştığını, artık oturmuş bir sistemin mevcut olduğuna değinen Kırekin, eğitim paydaşlarının desteği ile bu başarının kat be kat artarak sürdüğünü dile getirdi.

Toplantı sonrası okulun öğretmenleri ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, onlara başarılar diledi.
Kaynak: İHA