Mut'ta 'Mekke'nin Fethi Ve Kudis Gecesi' Etkinliği

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Mut Şubesi tarafından "Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Mut'ta 'Mekke'nin Fethi Ve Kudis Gecesi' Etkinliği
Mut Belediyesi Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan AGD Mut Şubesi Başkanı Mevlüt Savaş, “Kabe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mescidi Aksa, ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke’den sonra yeryüzünde en eski şehridir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur. Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor” dedi.

Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı yakıyor. Bütün bu işgallerin, çatışma ortamının, sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. 31 Aralık akşamını, yıllardır Mekke’nin Fethi etkinlikleri olarak kutladıklarını belirterek, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Kudüs’ü de işlediklerini” söyledi.



Şiir dinletilerinin gerçekleştirildiği etkinlikte, AGD tarafından düzenlenen sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra Grup Yemliha sahneye çıktı. Ardından İlahiyatçı Eğitimci Hilmi Tuzcu konferans sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferans sunumunu lise ve ortaokul öğrencileri adına düzenlenen Peygamber Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Ödülleri Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz verdi. Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren 16 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Program ödül töreninden sonra yapılan dua ile sona erdi.
Kaynak: İHA