Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Hizmet İş Sendikası ile 183 işçinin iki yıllık sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, alınan sonucun çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediye olarak bir aile olduklarını ve Muş halkına el birliği ile hizmet ettiklerini kaydeden Asya, "Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz beraber çalışıyoruz. Yaptığımız her faaliyette insanlara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken emeğinizin karşılığını da almanız en doğal hakkınızdır. Sizlerin de hakkını savunmak adına sendikacılığı önemsiyoruz." diye konuştu.

Sendika temsilcilerine teşekkür eden Asya, şunları kaydetti:

"İşçilerin hakkını, hukukunu savunurken kurumun da hakkını gözeterek, hareket etmelerinden dolayı kendilerine minnettarım. Gerçek sendikacılığın bu olduğuna inanıyoruz. Bu görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, imkanlar dahilindeki en üst oran olarak belirledi. Beklentileriniz çok yüksek olabilir. Ancak imkanlar dahilindeki en üst limiti belirledik."

Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır da uzun süredir toplu iş görüşmesi yaptıklarını belirterek, "Allah'a şükürler olsun ki bugün sorunsuz ve adil bir kararla sözleşmemizi imza altına alıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında işçilerimizin hakkını korurken, kurumun imkanlarını da gözettik.

Sınırları zorlayarak, bu oranı belirledik. Sözleşmemizin emekçi kardeşlerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini dilerim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Asya ve Kalır, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Kalır, sendika üyeleri adına Başkan Asya'ya plaket takdim etti.

Kaynak: AA