Milletvekili Kurt, Termik Santral İçin Girişimlerini Sürdürüyor

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Ömer Bayrak ile görüşen AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum’un Dodurga İlçesi’ne kurulması planlanan termik santrali projesi için teknik çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

Milletvekili Kurt, Termik Santral İçin Girişimlerini Sürdürüyor
Milletvekili Ceritoğlu’na termik santralinin alt yapı çalışmaları ve detaylarını görüşmek üzere TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak’a yaptığı ziyaret’e Dodurga Çelikler Şirketi Müdürü Hüseyin Gürler’de eşlik etti.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan görüşme sonucunda termik santral için yapılacak olan teknik çalışmalara en kısa zamanda başlanılması konusunda fikir birliğine vardıklarını ifade eden Milletvekili Ceritoğlu, Dodurga İlçesi’ne yapılması planlanan ve teknik çalışmaları başlatılan projenin olumlu olması halinde 1500 kişiye yakın vatandaşa istihdam sağlanmış olacağının altını çizdi.

İlksen Ceritoğlu, ilçede yapılacak olan termik santrali ile birlikte hem ilçenin ekonomisinin canlanacağını hem de büyük ölçüde istihdam sağlanacağını söyledi.



Çorum’a ve tüm ilçelere yapılması planlanan yatırımları yakından takip ettiğinin altını çizen Milletvekili Ceritoğlu, “İlimize yapılması planlanan tüm yatırım ve projeleri ilk aşamasından onaylanıp faaliyete geçmesine kadar olan her aşamasını özenle takip ediyoruz. Dodurga İlçemize de yapılması planlanan Termik Santrali içinde yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah bu santraller ile enerjide dışa bağımlılığı azaltarak, ekonomiye kaynak oluşturma noktasında büyük önem arz etmektedir” dedi.

Ziyaret için Milletvekili Ceritoğlu’na teşekkür eden Bayrak, Çorum’un Dodurga İlçesi’ne kurulması gündeme gelen termik santrali projesi hakkında milletvekiline teknik bilgiler verdi.
Kaynak: İHA