KTÜ 63 Yılda 208 Bin 530 Mezun Verdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) kurulduğu 1955 yılından bu yana 208 bin 530 mezun verirken, mezunların 119 bin 396’sını erkekler, 89 bin 134’ünü ise kızlar oluşturuyor.

KTÜ 63 Yılda 208 Bin 530 Mezun Verdi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uzaktan Eğitim Merkezi’nce (UZEM) kariyer ve kişisel gelişim imkanları hakkında bilgilendirme toplantısı KTÜ TV Elektrik Mühendisliği Stüdyoları’nda yapıldı. Bilgilendirme toplantısı KTÜ TV’de canlı olarak yayınlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan UZEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Halil İbrahim Okumuş, KTÜ bünyesinde yer alan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2009 yılında kurulduğunu hatırlattı. Okumuş “O tarihte kurulan merkez, bugüne kadar bir çok eğitim öğretim faaliyetlerini ve farklı meslek hizmetlerini güçlü kadrosuyla bugüne kadar yürütmektedir. Merkez, sahip olduğu alt yapısıyla aynı anda 12 noktaya eş zamanlı olarak bağlanabilme kabiliyetine sahiptir. Ayrıca bünyesinde 6 tezsiz yüksek lisans, 7 serfitika proğramı, kodlama ve robotik eğitimi kursu ve tasarım hizmetleri sempozyum organizasyonları gibi hizmetleri diğer bir çok hizmetleri de sunmaktadır. Eğitim faaliyetleri olarak uzaktan ön lisans ve lisans üstü eğitimi, serfitika ve burs proğramları, ortak ders içerikleri diğer üniversitelere eğitim desteği şeklinde sürdürmektedir” dedi.



Dünyanın her kıtasından öğrenci mevcut

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz de KTÜ’de dünyanın her kıtasından öğrenci bulunduğunu belirterek evrensel bir yüksek eğitim kurumu olduklarını söyledi.

Öksüz, KTÜ’nün kuruluşundan bugüne kadar 208 bin 530 mezun verdiğini hatırlatarak “KTÜ ülkemizin en köklü yüksek öğretim kurumlarından bir tanesi. Türkiye’de kuruluş itibariyle 4 üniversitesi durumundadır. 63 yıl önce kurulan bir üniversiteyiz. Bugüne kadar üniversitemiz toplamda 208 bin 530 mezun vermiş bunlardan 119 bin 396’sı erkek, 89 bin 134’ü ise kızlardan oluşuyor. Bugün itibariyle aktif öğrenci sayımız 59 bin 954. Bu öğrencilerimizden 32 bin 680’i erkek, 27 bin 274’ü ise kız. Yabancı uyruklu öğrenci sayımız ise bin 82’si erkek, 415’i kız olmak üzere bin 497. KTÜ, özellikle dünyaya açılan ve çevre ülkeleri de kendine çekmeye çalışan merkez konumunda gören bir bölge üniversitesi. Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrencilerin ülke dağılımına baktığımız zaman dünyanın her kıtasından öğrencimiz var ve 102 farklı ülkeden üniversitemizde bugün itibariyle eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz mevcut. Evrensel bir yüksek eğitim kurumuyuz” diye konuştu.

KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Demir ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Abdulkerim Daştan da lisans üstü çalışmalarına özellikle bölge açısından çok büyük katkılar sağlandığını hatırlatarak KTÜ’den ayrılan 5 ildeki üniversitelerin böylece öğretim üyesi ihtiyacının karşılandığını da ifade ettiler.

Öte yandan program kapsamında, örgün eğitimle kariyer yapma imkanına sahip olmayanlar için Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından Kamu Yönetimi, İşletme, İş Sağlığı ve Güvenliği, Eğitim yönetimi Teftiş Planlaması, Eğitim Teknolojileri, Sınıf Öğretmenliği, Hemşirelik alanlarında tezsiz yüksek lisans eğitimi verilecek.
Kaynak: İHA