Köy Muhtarları Başkan Karadağ'a Taleplerini İletti

Çorum’un Osmancık-Kargı ilçeleri güzergahında bulunan 22 köyün yaşadığı iki ayrı problem AK Parti İl Başkanı Av Mehmet Karadağ’a iletildi.

Köy Muhtarları Başkan Karadağ'a Taleplerini İletti
Osmancık ve Kargı ilçelerine bağlı Zeytin Bölgesi muhtarları AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ı ziyaret ederek, Karalargüney ve Kuz Köyü foseptikten çıkan atık suların Alibey, Hanefi, Avluoğlu, Konaca ve Kamil köylerinin tarım arazilerinde sulama suyuna ve hayvanların içme suyuna karıştığını, bu nedenle sağlığı tehdit eden unsurların oluştuğunu ifade ederek problemin çözümü noktasında destek istediler.

Muhtarlar ayrıca Aydın, Pericek, Yukarızeytin, Aşağızeytin ve Aşıkbükü köylerini ilgilendiren Kamil ile Aydın Köyü arasında bulunan yolda çukurlar oluştuğunu, kayma, göçme, bozulma ve virajlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

Bölgede baraj yapılması nedeniyle yolun yukarı alınması sonucu yolda 20 ve 30 metre yüksekliğinde yarıklar oluştuğunu, bu durumun araçların kaymasına neden olduğunu aktaran muhtarlar, Özel idare ile yaptıkları görüşmelerden henüz netice alamadıklarını kaydettiler.

İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın konuyla ilgili sorunların çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunmasından dolayı duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür ettiler.

AK Parti İl Başkanı Karadağ, "Kargı-Osmancık arasında 45 kilometrelik yolun ihaleye çıkartılarak karayolları standartlarında güzel bir yol yapılması için gerekli girişim ve takibat yapacağı sözünü verdi.

Baltacı Köyü ve Haftın Yokuşu arasında kazalar ve can kayıplarının yaşandığı üç kilometrelik yolun bir an önce yapılması için Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ile görüştüğünü ifade eden Karadağ, bölge müdürünün sorunun çözümüne yönelik çalışma yapacağını, kendilerinin de gerek bölge müdürlüğü gerekse karayolları genel müdürlüğü nezdinde meseleyi takip ettiklerini ayrıca konu hakkında Vali Necmeddin Kılıç ve Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak ile görüştüğünü aktardı.

İl Başkanı Karadağ, milletvekillerinin de bu konuda bilgilendirilerek genel müdürlük nezdinde katkılarının sağlanacağını hatırlatarak, “Muhtarlarımızın kendi köylerini ilgilendiren, can kayıplarının yaşandığı bu bölgeyle ilgili hassas davranması son derece önemli. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA