Kartepe Belediyesi 2018'İn İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında gerçekleştirildi. Ocak ayı meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kartepe Belediyesi 2018'İn İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis oturumu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminde yer alan 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Ocak ayı meclis toplantısında yapılan gizli oylama ile Denetim Komisyonu üyeliklerine Hikmet Çelebi, Faruk Sarman, Kemal Timur, Nurdane Erişti ve Temel Ofluoğlu seçildi.

Meclis oturumunun açılışında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “2018 yılının ilk meclis toplantısını icra ediyoruz. 2018 yılında artık dünyada ki zulmün, mazlumlar ve Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların son bulmasını diliyorum. Ülkemizde ve dünyada barışlın hakim olmasını diliyorum” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Üzülmez “16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimizle ortaklaşa 16 Ocak tarihinde ulusal ve uluslararası Türk dünyasından gelen basın mensuplarımızı ilçemizde ağırlayacağız. 16-18 Ocak tarihleri arasında yönetim kurulu üyesi de olduğum Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin üç ayda bir yapılan yönetim kurulu toplantısı Kartepe’mizde yapılacaktır. Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyeleri ve üyeler Kartepe’mizde misafir edilecektir. Projelerimizi ve Kartepe’mizin güzelliklerini kendilerine tanıtacağız” dedi.

Meclis oturumuna geçilmesi sonrasında Belediye Başkanı Üzülmez, CHP grubu tarafından Maşukiye Güzelbahçe A tipi mesire yerinin kiraya verilmesi, Eşme Ortaokulu’nun kot farkından dolayı yaşanan sorun ve Eşme anaokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstü hakkında ki sorulara cevap verdi. Başkan Üzülmez “Güzelbahçe A tipi mesire yeri Kartepeli hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. 29 yıllığına kiralanmıştır. Tek bir ağaç dahi kesilmeden projelendirilecektir. Herkesin içi rahat olsun. Eşme Ortaokulu’nda ki kot farkı için çalışma yapıldı. Yapılacak olan istinat duvarının maliyeti 250 bin TL’yi buluyor. Okulun yeninden yapılması daha iyi olacaktır. Bu konu üzerinde çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Üzülmez, Eşme anaokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstünün tamiratı içinde talimat verdi.

Kartepe Belediyesi ocak ayı meclis gündeminde yer alan evsel katı atık bertaraf tarifeleri hakkında ek süre talebi, çöp toplama ve nakil işi hizmet alımı için gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri, Ketenciler 118 ada, bir nolu parsel üzerinde sınırlı ayni hak tesisi maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, Maşukiye Güzelbahçe A tipi mesire yerinin kiraya verilmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Mahalle sınırlarının düzenlenmesi hakkında ek süre talebi oy birliği ile kabul edilirken, meclis ve komisyon üyeleri huzur hakkı maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 2018 yılı belediye meclis tatili maddesinde meclisin tatil yapmaması oy birliği ile kabul edildi. Dolu kadro derece değişikliği oy birliği ile kabul edilirken, belediye meclis üyeleri arasından görevlendirilen başkan yardımcılarına ödenecek 2018 yılı aylık ödeneğin tespit edilmesi, sözleşmeli ile personel ücretlerinin belirlenmesi maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meclis gündeminde yer alan geçici işçi vizesi direk geçerken, araç kiralama hizmet alımı işi için gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri maddesi, Plan ve Bütçe Komisyona havale edildi. İmar uygulaması ile oluşan belediye hisselerinin satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin son gündem maddesi olan Kartepe Kaymakamlığına tahsisi yapılan 3 katlı eski Uzunçiftlik Hizmet Binası’nın tahsis kararının kaldırılması oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: İHA