'Kahve Bahane, Kitap Okumak Şahane' Projesi

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından “Kahve Bahane, Kitap Okumak Şahane” isimli proje başlatıldı.

'Kahve Bahane, Kitap Okumak Şahane' Projesi
Osmaniye’nin en kırsal ilçesi olan Hasanbeyli’de başlatılan proje ile her hafta veliler ve vatandaşların katılımıyla “Kahve Bahane, Kitap Okumak Şahane” projesi gerçekleşiyor.

Proje kapsamında velinin kendi çocuğuna model olması, böylelikle de çocuğun kitap okuma alışkanlığı kazanması hedefleniyor. Proje uygulayıcı öğretmenlerle birlikte kitap okuyan velilerden, bu uygulamayı günlük olarak televizyonlarını 20 dakika kapatmaları, günlük kitap okuma saatleri oluşturmaları ve ailece bu saatlerde kitap okumaları ve bu şekilde çocukların kitap okumayı bir ödev ve zorunluluk olarak düşünmelerinden uzaklaşarak kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmeleri hedefleniyor.

Proje ile Hasanbeyli ilçesinde farklı mahalle veya köylerde veliler ve halk ile bir araya gelinerek, kitap okuma etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca proje kapsamında bir araya gelinen veliler ile halka ödünç kitap dağıtılıyor.

Proje sonunda her gün en az 20 dakika kitap okuyan bir öğrencinin yılda 7 bin 300 dakika kitap okuması hedefleniyor.
Kaynak: İHA