Isparta Belediyesi'nden, İntihar Vakalarına Karşı Merkez

Isparta Belediyesi şehirde artan intihar vakaları üzerine Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kurdu.

Isparta Belediyesi'nden, İntihar Vakalarına Karşı Merkez
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, artan intihar vakaları üzerine bir merkez kurma aşamasını tamamladıklarını belirtti.

Günaydın, bu üzücü olaylar karşısında konuya uzak kalmadıklarını, neler yapabilirizden hareketle çalışma başlattıklarını söyledi.

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra kendilerinin de konuya eğildiklerini belirten Günaydın, “Şehrimizde son yıllarda intihar vakalarında ciddi artış yaşanmakta. Son 110 günde şehrimizde 20 intihar vakası gerçekleşti. İntihar vakaları her yaş gurubunda görülüyor. Ortalama 5 günde bir kişi intihar ediyor” dedi.

İntihar vakalarını önlemek ve daha duyarlı hale gelinebilmesi açısından Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kurduklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezde bir doktor, 1 psikolog, 1 PDR Uzmanı, 2 hemşirenin görev yapacağını anlattı. Hizmete girecek olan merkezi zaman içerisinde daha da geliştirmek istediklerine vurgu yapan Günaydın, “Isparta ve çevresiyle intihar vakalarının önüne geçebilmek, önlemek amacıyla hizmet vereceğiz, bu konuda yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Bugüne kadar yaşanan vakaları inceledik, analizler yaptık, merkezimizle yardımcı olmak istiyoruz. İntihar vakalarının altında yatan nedenleri araştırıyoruz ve buna yönelik belediye olarak da çalışmalar yapacağız. Bu konuda faydalı olmayı umut ediyoruz. Bu çalışmaların gelecek için sağlık, sıhhat ve güzellik getirmesi temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA