Hem Çaldılar Hem Sattılar, Üstüne Otomobil Sahibi Oldular

Isparta’da ucuzluk pazarı olarak faaliyet gösteren bir AVM’den 2 aydan bu yana farklı zamanlarda hırsızlık yaptıkları ve çaldıkları malzemeleri pazarda sattıkları öne sürülen 2 kişiden biri tutuklandı. Polisin derinleştirdiği tahkikatta, şahısların daha önceki olaylardan elde ettikleri gelirle sahibi oldukları otomobil de mağdur işletmeciye tespit edildi.

Hem Çaldılar Hem Sattılar, Üstüne Otomobil Sahibi Oldular
Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ucuzluk pazarının Sanayi Sitesi içerisindeki deposunda, yaklaşık 2 aydan bu yana artan hırsızlık olayları üzerine Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçti. Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerinin özel ekip kurarak yaptığı çalışmalar sonucunda hırsızlık olaylarının failleri tespit edildi.

Şahısların halk pazarında İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir ucuzluk pazarının deposundan çaldıkları malzemeleri sattığı bilgisine ulaşan Hırsızlık Bürosu Ekipleri, geçtiğimiz gün Pirimehmet Mahallesi’ndeki Salı Pazarı’nda operasyon düzenledi.

Yapılan çalışmalarda ucuzluk pazarından çalındığı tespit edilen 15 bin TL değerindeki malzemeleri pazarda satan Adem Y. ve Recep K. isimli 2 kişi yakalandı. 2 şahsı gözaltına alan emniyet güçleri, çalıntı

malzemelere de el koydu.

Çaldılar ama bu kez satamadılar

Zanlıların daha önce gerçekleştirdiği olaylar nedeniyle tahkikatı derinleştiren polis, yaptığı çalışmalarda şok eden bir manzarayla karşılaştı. Yaklaşık 2 aydan bu yana aynı yerden farklı tarihlerde hırsızlık yaptıkları öne sürülen şahısların, bu malzemeleri satarak 16 bin TL gelir elde ettiği ve bu paranın 10 bin TL’lik kısmıyla da bir araç satın aldıklarını ortaya çıkardı. Tahkikatın devamında polis, hırsızlık şüphelilerinin aldığı aracı da dosyaya ekledi.

2 zanlıdan biri tutuklandı

Bugün Isparta Asayiş Şube Müdürlüğündeki gerekli işlemlerin ardından 2 zanlı adliyeye sevk edildi. Olaylarda adı geçen şüphelilerden Adem Y. savcılık tarafından serbest bırakılırken, hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği öne sürülen Recep K. bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, polis ekipleri yapılan çalımalar sonucu 15 bin TL değerindeki çalıntı malzeme ile daha önceki çalınan malzemelerin satışı sonucu alındığı ortaya çıkarılan otomobili de mal sahibine teslim etti.
Kaynak: İHA