Güne Sporla Başlıyorlar

Konak Belediyesi’nin 2017’nin Kasım ayında hizmete açtığı Güzelyalı Spor Merkezi, kısa zamanda mahalleli kadınların ilgi odağı oldu. Üye sayısının 450’yi bulduğu merkezde verilen ücretsiz pilates, aerobik ve step kursları sayesinde kadınlar güne sporla ve zinde başlamanın ayrıcalığını yaşıyor.

Güne Sporla Başlıyorlar
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta kadınların rahatça ve eğlenerek spor yapmalarına olanak sağlayan spor merkezlerinin sayısı giderek artıyor. Konak Belediyesi’nin hizmete açtığı Hatay, Levent, Mehtap, Halil Rıfat Paşa, Güneşli, İsmetpaşa, Kadriye, Toros, Zeytinlik, Mehmet Ali Akman ile İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezine ek olarak Kasım ayı sonunda da 12. spor merkezi Güzelyalı’da açıldı. Bu merkezde de kadınlar hem spor yapıyor hem form tutuyor. Kısa zamanda bölgede yaşayan kadınların ilgi odağı olan merkez sayesinde gönül rahatlığıyla spor yapabilecekleri bir alana kavuşan Güzelyalılı kadınlar güne zinde başlıyor.

Spor eğitmeni Gözde Hastürk eşliğinde ücretsiz verilen spor kurslarına kayıt yaptıran üye sayısı kısa zamanda 450 kişiyi buldu. Merkezden faydalanmak isteyen 300 kişi de yeni dönem için sıra bekliyor. Hafta içi 5 gün verilen spor derslerine 15 ayrı grup katılıyor. Grup halinde verilen kurslara katılan kadınlar haftanın 2 günü birer saat spor yapıyor. Merkez sayesinde spora başlayan kadınlar hem form tutuyor hem de sosyalleşerek mutlu oluyor. Merkeze kilo vermek isteyen ev kadınlarının yanı sıra zinde kalmak isteyen genç kızlar da geliyor. Gösterilen egzersiz hareketlerini eksiksiz yapmaya çalışan kadınlar, vücutlarının sıkılaştığını, kilo verdiklerini, kurulan arkadaşlık bağlarıyla sosyalleştiklerini ve de eskisinden daha mutlu hissettiklerini söyledi.



Merkeze açıldığı ilk gün kayıt yaptıran 63 yaşındaki Günsel Otan, spor yapmanın psikolojisine ve vücuduna iyi geldiğini söyledi.

Merkez üyelerinden 71 yaşındaki Muazzez Etçi de spor sayesinde doğru nefes almayı öğrendiğini ve vücudunu esneterek daha sağlıklı bir bedene kavuştuğu belirtti.

Kaynak: İHA