Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valiliği, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle "Ses Getirenler Projesi" protokolü imzalandı.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilik makamında gerçekleştirilen imza törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çocuk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Sebahat Melike Argiş katıldı.

İşitme engelli çocukların eğitimiyle ilgili protokolü, Özdemir, Cırıt ve Argiş hayırlı olması temennisinde bulunarak imzaladı.

-Siyer-i Nebi yarışması

Edirne'de, Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çok amaçlı salonunda düzenlenen ödül töreninde, yarışmanın en güzel hediyesinin Kutlu Nebi'nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olduğunu söyledi.

Yarışmada ortaokullar arasında dereceye giren, 1. Ceylin Balaban, 2. Gülnihal Yakar, 3. Haki Fırat Taşdemir liseler arasında da 1. Sultan Özer, 2. Hayati Teker ve 3. Elif Yiğittürk'e ödülleri verildi.

-Okul sporları müsabakaları

Edirne'de, Okul Sporları Basketbol Küçük Kız-Erkek İl Birinciliği Müsabakaları sona erdi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen 2017-2018 sezonu okul sporları faaliyet programında yer alan, Basketbol Küçükler Kız-Erkek İl Birinciliği Müsabakaları oynanan final karşılaşmaları yapıldı.

Karşılaşmalarda, kızlarda 1. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu, 2. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, 3. Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu, erkeklerde 1. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu 2. Özel Bahçeşehir Ortaokulu, 3. Keşan Yekta Baydar Ortaokulu oldu.

Dereceye giren sporculara ve okullara madalya ve kupalarını Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak tarafından verildi.

Kaynak: AA