Çiftlikköy'de Okul Bahçesinde Heyelan

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki Diriliş İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin bahçesinde heyelan meydana geldi Heyelan nedeniyle Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi'nde elektrik kesintisi yaşandı.

Çiftlikköy'de Okul Bahçesinde Heyelan
Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan Diriliş İmam Hatip Anadolu Lisesi'ndeki basketbol sahası, yağışın etkisiyle meydana gelen heyelanda zarar gördü.

Diriliş İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin arka bahçesinde sabaha karşı yaşanan heyelan sonucunda okulun basketbol sahası ortadan ikiye bölündü. Aynı bölgedeki çocuk oyun parkında da hasar meydana geldi.

Okulun arka bahçesinden istinat duvarına doğru kayan toprak yığını nedeniyle basketbol sahası yanındaki tribün yıkıldı. Olayın yaşandığı saatte okulda öğrencilerin bulunmaması ise muhtemel bir faciayı önledi.

Okulun hemen yanında yer alan Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi'nde elektrik kesintisi yaşandı. Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Tekin, olayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de toprak kaymasından dolayı elektriğimiz kesildi. Biz bu durum hakkında defalarca uyarı yapmamıza rağmen bizi dinlemediler. Uludağ Elektrik Dağım AŞ (UEDAŞ) müdürümüz de uyarı yaptı. Buna rağmen toprak kaydı. Daha önce de kaymıştı. Esnaflarımız şu anda sorun yaşıyor. Allah muhafaza eğer bu toprak kayması esnasında çocuklarımız orada olsaydı, bunun hesabını kim verecekti." dedi.

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar heyelan bölgesinde inceleme yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir ise okuldaki öğrencilerin bölgeye yaklaştırılmadığını ifade etti.

Kaynak: AA