CHP Yerel Seçimde Kırsala Ağırlık Verecek

24 Aralık’ta yapılan il kongresinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı seçilen Semih Balaban düzenlediği kahvaltılı programda yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Balaban, 2019 seçimlerinde her partiden en az 6 ay önce belediye başkan adaylarını açıklayarak çalışmalara erken başlayacaklarını ve özellikle oy oranlarının düşük olduğu kırsal bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

CHP Yerel Seçimde Kırsala Ağırlık Verecek
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban tarafından bir restoranda düzenlenen programla CHP’nin yeni yönetim kurulu üyelerini basınla tanıştırıldı. Programa eşi Serap Balaban ile birlikte katılan Semih Balaban’a, Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Basının çok önemli olduğunu ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde hem Gazeteciler Gününü kutlamak hem de yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtmak amacıyla programı düzenlediklerini kaydeden Balaban, 2019 seçimlerinde hem halkın hem de tabanın benimseyeceği adaylarla yola çıkacaklarını belirterek, “2014 yılındaki seçimlere büyükşehir statüsünde girdik. Bu seçim, 2009 yerel seçimleri gibi olsaydı 6 ilçeyi kazanmış olacaktık. Ancak 2014 seçimlerinde 6 ilçenin merkezinde birinci olmamıza rağmen köylerden gelen oylarla seçimlerde belediye kazanamadık. Bu da bizim kırsaldaki zayıflığımızı ortaya koydu onun için bu seçimlerde kırsala açılacağız ve kendimizi daha iyi anlatmaya çalışacağız” dedi.

Belediye başkan adaylarını diğer partilerden en az 6 ay önce açıklayacaklarını kaydeden Balaban, “Erken kalkan yol alır” diyerek Manisa Büyükşehir Belediyesini kazanmanın kendileri için ütopik olmadığını, doğru aday ve doğru çalışmalarla bunu gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA