'Çankırı Yumurta Tatlısı' Tescillendi

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından başlatılan girişimler sonucu Çankırı’nın en önemli yöresel tatlılarından biri olan “yumurta tatlısı”, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret ile tescillendi.

'Çankırı Yumurta Tatlısı' Tescillendi
Çankırı, ilk coğrafi işareti yöresel tatlılarından biri olan yumurta tatlısı ile kazandı. Tescil için itiraz süreci de göz önünde bulundurularak 15 Eylül’de ilana çıkan yöresel tatlı, 15 Aralık’ta ilandan indirilerek tescil edildi. Bundan sonraki süreçte yumurta tatlısı, Türkiye’nin her yerinde Çankırı ile anılarak pazarlaması daha kolay hale getirilmiş olacak.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yöresel bir tatlının tescillenmesi ve diğer yöresel ürünler ile ilgili sürecin Çankırı’nın marka şehir olma yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı. Dinç, yumurta tatlısına ait tescil belgesinin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından önümüzdeki günlerde teslim edileceğini söyleyerek konu ile ilgili tanıtım toplantısı da gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ayrıca, Çankırı yoka (ince) ekmek muskası, Çankırı sarımsaklı et, Çankırı kaya tuzu, Çankırı küpecik peyniri ürünlerinde de coğrafi işaret başvurusu Çankırı Belediyesi tarafından yapıldı. Başvuruların inceleme süresi devam ediyor.
Kaynak: İHA