Bayramiç'te Meyvecilik Konferansı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Serhat Köyü’nde Bayramiç Ziraat Odası ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi işbirliğinde üreticilere meyvecilik konulu konferans gerçekleştirildi.

Bayramiç'te Meyvecilik Konferansı
Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sakaldaş tarafından elma depolama, muhafaza ve pazarlama, Dr. Burak Polat ve Araştırma Görevlisi Ali Karanfil tarafından elma ve nektarin zararlıları ve hastalıkları, Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Gündoğdu tarafından yeni elma ve nektarin çeşitleri, TKDK Çanakkale Yerinde Kontrol Birim Amiri Muhammet Fatih Kurs tarafından IPARD II programı hibe destekleri, SGK İlçe Müdürü Bayram Yürekli tarafından tarım BAĞ-KUR’u ve genel sağlık sigortası hakkında bilgiler verildi.

Konferansa Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Serhat Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir, Köseler Köyü Muhtarı Muharrem Güven, Beşik Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz, Mollahasanlar Köyü Muhtarı Mahir Yıldırım, Oda Meclis Başkan Yardımcısı Yahya Savran, meclis üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Konferansta Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Meyve yetiştiriciliğinde önde gelen köyümüz Serhat’ta üreticimize faydalı olacağını düşündüğümüz böyle bir konferans gerçekleştirdik. Farklı köylerimizde yine farklı konularda konferanslarımız olacaktır. Üreticimizin ve üretmenin her zaman arkasındayız biz oda olarak elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz" dedi.

Konferansın ardından katılımcılara pilav ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA