Başkale Belediyesi Ücretsiz Dershane Açtı

Başkale Belediyesi, ilçede maddi kurumu iyi olmayan öğrenciler için ücretsiz dershane hizmeti başlattı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yararlanması amacıyla dershane açtı.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk'ün girişimleriyle Başkale Belediyesi Eğitim Destek Evi bünyesinde açılan dershanede 8 öğretmen görevlendirildi.

Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Başkale Belediyesi tarafından Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına hazırlanan lise son sınıf ve mezun 80 öğrenciye hazırlık seti kitapları dağıtıldı.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal içerikli projelerle örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye ve Başkale'nin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Üniversiteye hazırlanan öğrenci kardeşlerimizin bizlerden sürekli böyle bir talebi vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı il merkezine gidemeyen öğrencilerimizin faydalanması için belediyemizin bünyesinde bulunan binamızda etüt merkezi kurduk. Gençlerimize eğitim vermesi için öğretmen arkadaşlar görev yapıyor. Kendilerine yardımcı kaynak da sağladık. Eğitim için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."

Belediyenin dershanesinden faydalanan öğrencilerden Fehmi Üçer ise imkanları kısıtlı olduğu için dershaneye gidemediğini belirterek, "Bizlere böyle bir ortam sağlaması ve üniversiteye hazırlık kitapların bizlere vermesinden dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA