Başbakan Binali Yıldırım'ın Isparta Programı Eğirdir'e Yaradı

Başbakan Binali Yıldırım’ın yılbaşı gecesi ziyaret ettiği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na bağlı Karaburun’daki komando eğitim alanının yolları iyileştirildi. Komando Eğitim Alanı yollarının bir kısmı stabilize çakılla düzeltilirken, atlama kulesine kadar olan yol da asfaltlandı. Eğirdir Belediyesi iş makineleri ve kamyonları ile İl Özel İdare araçlarının 30 Aralık 2017 Cumartesi günü gündüz ve gece çalışmalarıyla yollar tamamen iyileştirildi.Belediye Başkanı Ömer Şengöl," Belediyemiz ile İl Özel İdare işbirliği ile asfaltlama ve stabilize yol çalışmaları yapılan alanda, ilçemize gelen misafirler en iyi şekilde konuk edilmiş oldu. Emeği geçenlere ilçemiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Isparta Programı Eğirdir'e Yaradı
31 Aralık 2017 Pazar günü Isparta programının ardından akşam saatlerine Eğirdir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları Karaburun Komando eğitim sahasında yeni yapılan yollardan geçtiler. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli önceden alana gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Akdaş, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bozdemir ve Başkan Şengöl, Bakan Canikli ve Genel Kurmay Başkanı Akar’ı karşıladıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyareti öncesi gerekli bütün hazırlıkları yerinde incelediler. Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral. Ömer Faruk Bozdemir, ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından karşılanan misafirler, burada komandolarımızın gerçekleştirdiği eğitim tatbikatını izlediler. Başbakan Yıldırım, yetkililerden bilgi alarak komandolarla sohbet etti. Daha sonra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına geçen Başbakan ve beraberindekiler, burada askerlerimizle birlikte yemekte buluştu.

Komandolar sayesinde Eğirdir’i dünya tanıdı

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Ülkemizin üst düzey protokol üyelerini Eğirdir’de ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduk. Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Kuvvet Komutanlarımız, Valilerimiz, milletvekilleri ilçemize geldi. Bu vesile ile Eğirdi’imizin adını başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya komandolarımız sayesinde bir kez daha tanıtılmış oldu. İlçemiz adına misafirlerimizi en iyi şekilde karşıladık, ağırladık ve uğurladık. Eğirdir’imiz açısından anlamlı ve önemli bir gündü. Komandolarımızın gösterileri güne ayrı bir anlam kattı. Bu ziyaretler sayesinde, Karaburun Komando Eğitim Alanı’nın yolları da iyileştirilmiş oldu. Belediyemiz ile İl Özel İdare işbirliği ile asfaltlama ve stabilize yol çalışmaları yapılan alanda, ilçemize gelen misafirler en iyi şekilde konuk edilmiş oldu. Emeği geçenlere ilçemiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA