Bakan Arslan Ve İngiliz Mevkidaşı Grayling'ten Terörle Mücadele İş Birliği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "’Terörden etkilenmem’ diyen ülkelerin dahi terörle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Terörün ortadan kaldırılması konusunda karşılıklı iş birliğinin öneminin farkındayız ve Birleşik Krallık ile bu konuda her zaman iş birliği içerisindeyiz" dedi.

Bakan Arslan Ve İngiliz Mevkidaşı Grayling'ten Terörle Mücadele İş Birliği
Bakan Arslan, İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling ve heyeti ile iki ülke arasındaki ulaşım ve iş birliği konularının ele alındığı görüşme yaptı. Makamda gerçekleşen ikili görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Arslan, başta Türkiye olmak üzere birçok AB üyesi ülkenin FETÖ/PKK’ya yönelik operasyonlarda Birleşik Krallık’ın sürekli Türkiye’nin yanında bir tutum sergilediğini ifade etti.

Arslan, "2016 yılı ticaret hacmine bakıldığında, Birleşik Krallık ile 17 milyar dolarlık ticaret hacmi söz konusu, bunun daha da artabileceğine yönelik inancımız var. Son zamanlarda dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan birisi terördür. ’Terörden etkilenmem’ diyen ülkelerin dahi terörle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Terörün ortadan kaldırılması konusunda karşılıklı iş birliğinin öneminin farkındayız ve Birleşik Krallık ile bu konuda her zaman iş birliği içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Terörün Türkiye gündeminden çıkması için gerek hükümet olarak gerekse güvenlik güçleri olarak olağanüstü mücadele verildiğini aktaran Arslan, dünyanın neresinde olursa olsun terörün insanlık suçu olduğu bilinciyle bu kapsamda iş birliklerini devam ettireceklerini kaydetti.

Terörle mücadeleyi bugün olduğu gibi yarın da sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Arslan, terörün başarılı olmaması adına iki ülke olarak iş birliği içerisinde olacaklarını belirterek, "Bundan sonra Birleşik Krallık’ın terör mücadelesinde yanında olacağız" diye konuştu.



"Bir sonraki yüzyıla adım atacak çalışmalara imza atabiliriz"

Bakan Grayling ise Arslan ile pek çok konuda telefonla ve yazışmalarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek bugün ilk kez yüz yüze görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Grayling, "Bugün pek çok sınamayla karşı karşıya kaldığımız dünyada bu iş birlikleri büyük önem kazanıyor. Birleşik Krallık ile Türkiye arasında 12 ay önce Stratejik Güvenlik Ortaklığı Anlaşması imzalandı, bu ilişkilerimizin en önemli ve sağlam temelini oluşturdu. Uzmanlıklarımızı birleştirerek alt yapı geliştirme projelerimizde bir sonraki yüzyıla adım atacak çalışmalara imza atabiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki mevkidaş birbirine günün anısına hediye takdim etti. Bakan Arslan, Grayling’in kendisine verdiği köstekli saati çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Kaynak: İHA