Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi

Safranbolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, Akçasu deresi çevre düzenleme projesinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Ekiplerin ara vermeden çalışmalara devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, "Biz BAKKA ile görüşerek adı geçen projeyi tamamlamak için irademiz olduğunu belirttik. Sağ olsunlar Sayın Valimiz Kemal Çeber'in de destekleriyle bu para ilçemizde kaldı. İnşallah mart ayı sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Burada Arnavut kaldırımı, dere ıslahı, tarihi dokuya uygun duvar yapımı ve ışıklandırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte burada bulunana evlerinde cephe sağlıklaştırma projesine başlayacağız." diye konuştu.

Projenin tamamlanmasının ardından Akçasu Mahallesi'nin yeniden Safranbolu turizmine kazandırılacağını aktaran Ürkmezer, burayı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin tarihi doku içerisinde Arnavut kaldırımlı yolda hem tarihi evleri göreceklerini hem de dere sesiyle birlikte huzur içerisinde yürüyüş yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA