Ad Ve Soyadı Değişikliği

Bitlis Valiliği, yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri taşıyan ad ve soyadların değiştirilebileceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7039 sayılı kanunun 3 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu kanunla 5490 sayılı kanuna eklenen geçici 8. maddede 'Kişinin 2 yıl içinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla, 21 Haziran 1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanunu'nun 3. maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir.

İl ve ilçe idare kurullarının vereceği karar kesindir. Soyadı değiştirilen erkek kendisiyle varsa eşinin ve müracaat tarihinde ergin olmayan çocuklarının da soyadları düzeltilir. Soyadı değiştirilen kadın ise kendisiyle ergin olmayan evlilik dışı çocukları varsa onların da soyadları düzeltilir.' denilmektedir."

Kaynak: AA