2018'De KTO'da Aidat Ve Belgelere Zam Yok

Konya Ticaret Odası (KTO)’nda 2018 yılı oda bütçesi kabul edildi. Onaylanan bütçeye göre üye aidatların da ve belge ücretlerinde zam yapılmadı.

2018'De KTO'da Aidat Ve Belgelere Zam Yok
KTO Aralık ayı Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

2018 yılı oda bütçesinin görüşüldüğü toplantıda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 2017 faaliyet raporu ve 2018 faaliyet programı hakkında bilgi verdi. KTO Meclisi olarak 2017 yılında gerçekleştirdikleri projelerle oda üyelerine ve Konya’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Öztürk, 2018 yılında devam eden projeleri tamamlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.



KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün sunumunun ardından oylanan 2018 yılı oda bütçesi ve faaliyet programı meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. Onaylanan bütçeye göre üye aidatların da ve belge ücretlerinde zam yapılmadı.

Başkan Öztürk, “Meclisimizin bilgisine sunduğumuz, 2017 yılı faaliyet programı ve oda bütçemizi onaylayarak verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. Bütçemizde emeği, alın teri olan tüm üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Harcanan her kuruşta üyelerimizin hakkını gözeten herkesten Allah razı olsun diyorum. Oda yönetimi ve meclisi olarak, 2013 yılı Mayıs ayından itibaren odamızın köklü tarihine ve büyüklüğüne yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize ve ülkemize hizmet etme azim kararlılığımız devam etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi 2018 yılı içerisinde de Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin refahı, şehrimizin her alanda gelişmesi noktasında gereken çalışmaları birlik ve beraberlik şuuru ile yapacağız. 2021 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm projelerimizle 2023 Konya’sına kazandıracağımız güçlü bir yapı ile oda meclisi ve yönetim kurulu olarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş olacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimizde meclisimizin vermiş olduğu desteğin devam edeceğine olan inancımla bütçemizin hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda gündemdeki ekonomik ve sosyal konuları değerlendiren Başkan Öztürk, oda yönetiminin son bir ayda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında sunum yaptı. ABD’nin Kudüs kararına tepki gösteren Öztürk, “Filistin halkının kanayan yaralarını durdurmak, baskı ve zulmün son bulması için çaba sarf edileceği bir ortamda, Siyonist İsrail’in insanlık dışı uygulamalarına destek mahiyetindeki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ABD’nin bu kararını kabul etmeyeceğimizi Cumhurbaşkanımız en yüksek ağızdan dile getirmiş ve gerekli diplomatik girişimlere başlamıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararla Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti olarak tanınmıştır. Ardından Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile Türkiye ile Yemen tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletler’e (BM) üye tüm devletlere Kudüs’te diplomatik misyon kurmaktan kaçınma çağrısı yapan karar tasarısı, BM Genel Kurulu’nda 128 oyla kabul edildi. Türkiye, tarihte olduğu gibi günümüzde de Kudüs konusunda dini, vicdani ve insani değerleriyle haklı mücadelesini sürdürecektir. Konya iş dünyası olarak da ne pahasına olursa olsun devletimizin bu konuda atacağı her türlü adımı destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Aralık ayı içinde açıklanan üçüncü çeyrek büyüme verileri iş dünyası olarak hepimizin moralini yükseltti. Dünyadaki birçok kurum ve kuruluş, 2017’ye girilirken Türkiye ekonomisi için açıkladıkları olumsuz beklentilerini, son aylarda yüzde 6’lara revize etmek zorunda kalıyordu. İşte, üçüncü çeyrek büyüme verileri, bu düzeltmeleri en güçlü bir şekilde teyit ediyor. Çin ve Hindistan’ı geride bırakarak, 3. çeyrek bazında dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğumuzu ortaya koyan bu veriler, ekonomimize olan güçlü inancımızın ve umutlarımızın boşuna olmadığını ortaya koyuyor” dedi.

Kaynak: İHA