Yaşlı Kadın Tavanı Çöken Evde Yardım Bekliyor

Keşan ilçesinde, tavanı kısmen çöken evde yaşam mücadelesi veren KOAH, astım ve kalp hastalıkları bulunan Binnaz Ulubağ (64), yardım bekliyor.



Cumhuriyet Mahallesi Kalebayırı Sokak'taki duvarları rutubetten kabaran ve kısmen çöken tavandan giren yağmur suları nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen tek katlı evde yaşam mücadelesi veren Ulubağ, KOAH, astım ve kalp hastalıklarına karşı da mücadelesini sürdürüyor.

Belediye ekiplerinin yaklaşık 2 ay önce evine geldiğini ancak yardım için bir sonuç çıkmadığını dile getiren Ulubağ, şöyle konuştu:

"Bütçe çok çıkmış, bu evi onlar yaparsa, başkaları yardım alamaz diye beni bıraktılar. Ne arayan, ne soran var. Eşimi 20 yıl önce akciğer kanserinden kaybettim. 3 kızım var ama onlar da ekonomik imkansızlıklardan dolayı bana bakamıyor. Hastalıklarım nedeniyle makineyle hava almak zorundayım. Hiç kimseden yardım yok. Kapım, camım kırık. Hafif bir tıkırtı duysam ürküyorum. Kapının arkasında taşım var, silahım o. Kapıyı taşla kapıyorum. Sadece çatımın onarılmasını istiyorum. Bu ıslaklıktan kurtulayım. Her şeyim ıslak. Rutubet nedeniyle ciğerlerim su toplamış."

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının verdiği 800 liralık yaşlılık aylığı ile geçindiğini ifade eden Binnaz Ulubağ, yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak: AA