Üretici Kar Yağışı Bekliyor

Kış aylarında yeterince yağmur ve kar yağışının olmaması, çiftçileri kuraklık endişesiyle karşı karşıya getirdi. Vişne ve kirazın üretim merkezi Şaphane’de su kaynaklarının azalması endişeye yol açıyor.

Üretici Kar Yağışı Bekliyor
Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, su kaynakalarındaki azalmanın kar yağmazsa devam edeceğini kaydetti.

Bilaloğlu, ’’Buğday ve arpalar geçen yıl ekim ayında ekildi. Bu olumsuz gelişmeden önce bu ürünlerin etkilenecek daha sonra meyvecilik yapan üreticiler etkilenecek’’ dedi.

Bölgedeki su ihtiyacının yağmur ve kar yağışlarından karşılandığını belirten Bilaloğlu, ’’ Beklenen yağışlar gelmezse, çiftçi için ciddi bir kuraklık tehlikesi baş gösterir. Önümüzdeki günlerde yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmesi için dua ediyoruz’’ dedi.

Talat Bialoğlu, ’’Toprağın yeteri kadar yağmur almaması durumunda hububat, sebze üretimi ve rekoltede ciddi sorunlar yaşanacak. Ekimi yapılan ürünlerin bir kısmının yağışların olmamasından dolayı zarar görüyor. Aralık ayında görülen yağışlar yeterli olmadı. Ocak ayında hiç yağış almadık. Buğday, yulaf, arpa, fii, soğan gibi ürünlerin şuanda tarlalarda ekilmiş durumda olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda nisan-mayıs aylarında ekilecek olan ürünlerin de kuraklık nedeniyle etkileneceğinden endişe ediyoruz’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA