Psikiyatristin Verdiği İlaçla Yoğun Bakıma Alındığı İddiaları

Lise öğrencisi kızın babası Ürek: 'Kızımın bu hale gelmesine neden olan sorumlular hakkında suç duyusunda bulunduk'.

Psikiyatristin Verdiği İlaçla Yoğun Bakıma Alındığı İddiaları
Antalya'da sınav kaygısı nedeniyle psikiyatristin verdiği ilacın yan etkisi sonucu yoğun bakıma alındığı öne sürülen lise öğrencisi kızın babası, suç duyurusunda bulundu.

Baba Cem Ürek, Antalya Adliyesi bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kullandığı ilaçlar nedeniyle vücudunda bazı yanık ve su toplama gibi sorunlar meydana gelen kızının 14 gündür yoğun bakımda tedavi altında tutulduğunu söyledi.

Kızının özellikle sırt bölgesinde ciddi yanıkların oluştuğunu anlatan Ürek, özel medikal bir tedavi uygulandığını, iyileşmesi için de uzman doktorlardan yardım beklediklerini bildirdi.

Ürek, kızının hayati riskinin devam ettiğini belirterek, "Kızımın bu hale gelmesine neden olan sorumlular hakkında suç duyusunda bulunduk. Bundan sonraki süreci savcılık ve adli makamlar yürütecektir." dedi.

Ailenin avukatı Ceren Yavuz Soysal da bu aşamada kimseyi sorumlu tutmadıklarını dile getirdi.

Sorumlu kimse ortaya çıkartılması açısında bir suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Soysal, "Savcılık makamına konuyla ilgili büyük görev düşüyor. İnanıyoruz ki bunun için adli merciler ellerinde gelen özveriyi yapacaklardır." diye konuştu.

Baba Ürek ve avukatı açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Antalya'da 15 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi H.Ü'nün sınav kaygısı nedeniyle ailesi tarafından özel bir terapi merkezindeki psikiyatriste götürüldüğü ve burada verilen ilaçların yan etkisi nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA