Pazaryeri'nde 'Halk Meclisi' Toplantısı

Pazaryeri Belediyesince, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi için "Halk Meclisi" Toplantısı düzenlendi.

Pazaryeri Belediye Kültür Merkezi Salonu’ndaki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, projenin Pazaryeri için çok büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Yalçın, bu uygulamadan vatandaşların devlet teşvikleriyle daha rahat yararlanabileceğini vurgulayarak, "Proje bilhassa yem ve girdi fiyatlarının ucuza mal edilmesi ve devletin bu konuda vermiş olduğu katkıların daha iyi kullanılmasında avantaj sağlayacaktır. Böyle bir projenin gerçekleşmesi için belediye olarak elimizden ne gelirse, var gücümüzle yardıma hazırız." dedi.

Proje için 50 müteşebbis bulunulması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Şu ana kadar 11 kişi başvuru yaptı. Eğer 50 kişiye ulaşabilirsek, hemen çalışmalara başlayacağız. Bu proje hayata geçerse hayvancılık alanında, ilçemiz çok büyük fırsatlar yakalayacaktır." diye konuştu.

Toplantıya, Kaymakam Bayram Sağır, İl Genel Meclis üyesi Haluk Filizli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Pazaryeri Organize Sanayi Müdürü Muammer Yıldırım, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA