Nazilli Arenası Yılın En Büyük Deve Güreşine Hazır

AYDIN – Nazilli Belediye Başkanı haluk Alıcık, Nazilli Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan deve güreşi sahasında gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. Projede son aşamaya gelindiğini belirten Alıcık, yılın en büyük deve güreşine hazır olduklarını belirtti.

Nazilli Arenası Yılın En Büyük Deve Güreşine Hazır
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Organize Sanayi Bölgesi girişindeki deve güreşi sahasında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Yaklaşık bir aydır süren çalışmaları her aşamasında inceleyerek eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için ekiplere talimat veren Başkan Alıcık, projenin son aşamaya geldiğini ve 18 Şubat 2018 tarihinde yapılması planlanan 9’uncu Geleneksel Deve Güreşi öncesi sahanın kullanıma hazır hale getirileceğini ifade etti.

Nazilli Belediyesi olarak yılın en büyük deve güreşine ev sahipliği yapacaklarını belirten Başkan Alıcık, “İlçemizde düzenlediğimiz deve güreşlerine her yıl Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 pehlivan deve katılıyor. Binlerce vatandaşımızı ilçemizde ağırlıyoruz. Bu nedenle mevcut sahamızda bir yenileme çalışması başlatmıştık. Çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Sümer sahası üst kısmında bulunan sahamızın doğu, batı, kuzey ve güney kısmına seyirci tribünü ekledik. 4 bin kişi oturma kapasiteli tribün ve çevre kısmı ile birlikte toplamda 10 bin kişi izleyici kapasiteli yenilenen deve güreşi arenamız ile vatandaşlarımız güreşleri daha keyifli bir şekilde izleme şansına kavuşacak. 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 10’da yapılacak olan 9. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimize tüm güreş severleri davet ediyorum. Yenilenen sahamız şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA