Muş'ta Yol Açma Çalışması

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta Yol Açma Çalışması
Muş’ta yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan mezra yolları yeniden ulaşıma açılıyor. Merkeze bağlı Karlıdere köyüne ait 5 mezra yolunda İl Özel İdaresi ekipleri tarafından karla mücadele çalışması yapıldı. Köy yollarının açılmasının ardından mezra yollarına yönelen ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmayla ilgili açıklama yapan iş makinesi operatör yardımcısı Servet Sancar, Muş merkeze bağlı Karlıdere köyündeki 5 mezra yolunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Kar, tipi ve fırtına nedeniyle yolların yeniden kapandığını ifade eden Sancar, "Buradaki mezraların yol açma çalışmasından sonra merkeze döneceğiz. Muş İl Özel İdaresi ekipleri olarak yolları açtık. Şu anda mezralara yönelik bir çalışmamız var. Şu anda 5 mezranın da yollarını açtık. Şu anda gelen fırtına ve kar yağışı nedeniyle cumartesi ve pazar olmak üzere bütün yolları açtık. En son bu yolumuz kalmıştı, buradaki çalışmamızda devam ediyor" dedi.

Karlıdere köyünün Merit mezrasında oturan İrfan Demir ise dağ köyü yolu olduğu için Muş İl Özel İdaresi ekiplerinin daha önce yolu açtığını, rüzgar ve tipi nedeniyle yolun tekrar kapandığını söyledi.

Ekiplerin üstüne düşen görevi yaptığını kaydeden Demir, "Tekrar yollarımızı açtılar. Köy yolları açıktı, fakat mezra yollarımız da açılıyor. 4-5 tane mezramız var" diye konuştu.

Kaynak: İHA