Mardin'de 'Sosyal Riski İzleme Ve Önleme Projesi'

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince başlatılan proje ile 700 mahallede vatandaşlar tek tek dinlenerek, durumları belirlenecek, risk haritaları çıkarılarak psikolojik sıkıntı yaşayan bireylere destek verilecek Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman: 'Proje ile yardımları tek elden yöneterek adaletli bir dağıtım yapacağız. Bölgesel çalışmalarla mikro düzeye inerek sorunları kökten bitireceğiz'

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, "Sosyal Riski İzleme ve Önleme Projesi" başlatıldı.

Belediye bünyesinde oluşturulan "Mardinmasa" birimince hazırlanan proje kapsamında 700 kırsal mahallede tüm vatandaşlar dinlenecek.

Bilimsel bir metotla yürütülecek çalışmada hanelerde yaşayanların maddi ve manevi durumları verilerle belirlenerek risk haritaları çıkarılacak, psikolojik anlamda sıkıntı yaşayan bireylere destek verilecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, çalışmanın Mardin halkına her yönüyle katkı sunacağını belirterek, projeyle yaraları saracaklarını, gönüllere dokunacaklarını söyledi.

Belediye olarak 26 sosyal projeye adeta can verdiklerini vurgulayan Yaman, "Ekiplerimiz vatandaşımızın acılı gününde olduğu gibi mutlu gününde de yanında oldu. Şimdi daha kurumsal bir projeyle örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Sosyal Riski İzleme ve Önleme Projesi ülkemizde model olacak bir çalışma." dedi.

- "Yardımları tek elden yöneterek adaletli dağıtım yapacağız"

Yaman, projenin sosyal yaraların sarılması için önemli olduğunu dile getirerek, yardımların adaletli sağlanması için de önem arz ettiğini aktardı.

Mardin'de ilgili il müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç sahibi vatandaşlara destekler verdiğini, belediye olarak da gereken yardımların yapıldığına dikkati çeken Yaman, arzularının durum tespiti yapılarak yardımların bütün mahallelerde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması olduğunu vurguladı.

"Proje ile yardımları tek elden yöneterek adaletli bir dağıtım yapacağız. Projede maddi olduğu gibi manevi desteklerimiz de söz konusu olacak Geleceğe korku ile bakan ve geleceğinden kaygı duyan vatandaşlarımızı da proje kapsamında takip edeceğiz. Psiko-sosyal desteklerle sorunları birlikte aşacağız." ifadelerini kullanan Yaman, projenin gençlerin madde bağımlılığını ve kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek için de kurumların işbirliği içinde çalışmasına vesile olacağını kaydetti.

Yaman, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirirken bilimsel verilerle çalışmanın da etkili olacağına işaret ederek, isteklerinin vatandaşların sorunlarının çözülmesi olduğunu belirtti.

Bu kapsamda 700 mahallede vatandaşlarımızı dinleyeceklerini, yapılacak anketlerin sisteme ekleneceğini anlatarak, "Bu veriler veri tabanımızda renklendirilecek ve demografik yapı ortaya çıkarılacak. Daha sonra bölgesel çalışmalarla mikro düzeye inerek sorunları kökten bitireceğiz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA