Macron'a Cevap Verdi

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı için “İşgale dönerse karşı çıkarız” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a, “Esasen bu temelden sakat bir düşüncedir. Katiyyen Türkiye’nin bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" diye yanıt verdi.

Macron'a Cevap Verdi
Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillere zarar verildiği iddialarını yalanladı, aksine sınır ötesinden atılan roketlerle Türk vatandaşlarının zarar gördüğünü belirtti.

Lübnanlı mevkidaşı Hariri’yle düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin Suriye’de sivillere zarar verildiği yönünde kara propaganda yaptığını, bunun yalan olduğunu belirterek, “Asıl zarar gören sivil vatandaşlarımız. Asıl zarar gören bizim vatandaşlarımızdır. Daha bugün Hatay’da bir roket saldırısı gerçekleşmiş, 17 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil, Türkiye’deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

MACRON’A YANIT

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı için “İşgale dönerse karşı çıkarız” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a da yanıt vererek, “Esasen bu temelden sakat bir düşüncedir. Katiyyen Türkiye’nin bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" ifadelerini kullandı. Yıldırım, Türkiye’nin teröre karşı yapacakları konusunda kimseden izin alamayacağını, ve güneyde bir terör koridoru oluşmasına müsaade edilmeyeceğini de vurguladı.

Kaynak: İHA