Kocaeli Üniversitesi'nin Yabancı Öğrencilerinden Karmod'a Ziyaret

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrenciler, Karmod'u ziyaret etti.



Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Birimi'nin organizasyonuyla Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören yabancı öğrenciler, bölgede ihracatıyla öne çıkan firmaları yerinde görüyor.

Öğrenciler, bu kapsamda Karmod üretim tesislerini ziyaret etti. Tesisleri yerinde inceleyen öğrencilere üretim süreci hakkında bilgi verildi.

Öğrencilere tesisleri gezdiren Karmod TKY Müdürü Zekai Küçük, sektörün uluslararası arenada iş yapan öncü markası olarak üniversite-sektör buluşmalarını önemsediklerini belirterek, daha önce de meslek liseleriyle beraber İTÜ'nün mimarlık, Maltepe Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin endüstriyel tasarım bölümleriyle ortak etkinliklerde bir araya geldiklerini bildirdi.

Küçük, "Karmod olarak 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmiş bir marka olarak yine 100'ün üzerinde ülkeden öğrencisi bulunan Kocaeli Üniversitesi gibi önemli bir eğitim kurumumuzun yurt dışı öğrencilerini misafir etmenin ayrı bir anlamı olmuş oldu. Öğrencilere konteyner ve prefabrik üretim bölümlerimizi gezdirerek eğitimlerine katkı sağlayacak açıklamalarda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Sektörün önemli sorunlardan birisinin, "üniversiteden gelen mühendis ve benzeri çalışma arkadaşlarının saha tecrübesi bulunmaması" olduğunu aktaran Küçük, "Bu nedenle ülkemiz sanayisinin tüm katmanlarında öne çıkan üretim firmalarıyla üniversitelerimiz daha programlı birliktelikler kurmalı. Bu, karşılıklı etkileşimi doğuracaktır. Sektörler kendini bilgi olarak yenilerken üniversiteler saha tecrübesi kazanmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA