Kastamonu'daki FETÖ Davasında Karar

Aralarında örgütün asker polis ve mühendislerden sorumlu imamlarının da olduğu iddia edilen 6 sanıktan 5'ine 6 yıl 3 aydan 10 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezası verildi, biri ise beraat etti.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6 sanıktan 5'i 6 yıl 3 ay ila 10 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Mustafa Uğurlu, Kadir Oğuz ve Bayram Çambel ile tutuksuz sanıklar Özcan Kurt, Cihat Arslan ve Ali Y'nin yanı sıra avukatları katıldı.

Bazı tanıklar tarafından örgütün "askerlerden sorumlu imamı" olduğu iddia edilen Oğuz, hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmedi.

Örgüte yakınlığı ile bilinen okulda çalıştığını kabul eden Oğuz, "Kastamonu'da, yüksek lisans yaptığım için kaldım. Çalışmam gerekiyordu. Buraya başvuruda bulundum ve kabul edildi. Bu yapıyla hiçbir ilişkim yoktur." dedi.

ByLock kullanmadığını savunan Oğuz, "Kod adı ve ByLock kullandığım iddia ediliyor. Bunların hiçbirini yapmadım ve kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Örgütün "polislerin mahrem imamı" olduğu iddia edilen Mustafa Uğurlu ile "mühendislerden sorumlu imam" olduğu iddia edilen Bayram Çambel de haklarındaki iddiaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıklardan Uğurlu, Oğuz, Çambel, Kurt ve Arslan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Oğuz'u 10 yıl 6 ay, Çambel ve Uğurlu'yu 9 yıl, Arslan ve Kurt'u da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Ali Y'nin ise beraatına hükmetti.
Kaynak: AA