Karaosmanoğlu Tramvay Araçlarını İnceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 30 bin kilometre bakımları gelen tramvay araçlarında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Ulaşımpark AŞ'yi ziyaret eden Karaosmanoğlu, kontrol merkezi ve tramvay depolama alanında incelemelerde bulunarak, tramvay araçlarının bakımları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, İzmit'te hayata geçirdikleri tramvay projesinin halktan büyük bir teveccüh gördüğünü söyledi.

Mevcut hatta sefer yapan tramvay araçlarının bakım ve kontrollerinin uzman kişilerce itinalı bir şekilde yapıldığını vurgulayan Karaosmanoğlu, bu sayede ulaşımda en ufak bir aksaklığın bile yaşanmasına müsaade etmediklerini kaydetti.

Karaosmanoğlu, bazı günlerde tramvayda seyahat eden yolcu sayısının 30 binin üzerine çıktığına dikkat çekerek, "Kocaeli halkı tramvay projemize önem verdi. Cumhurbaşkanımıza, hükumete ve bizlere dua ediyor. Çevreyi kirletmeyen tramvayımız aynı zamanda trafiği de rahatlattı. Halkımızın tramvaya gösterdiği bu güzel ilgi bize onur veriyor." diye konuştu.

- "Metro ihalesini bu ay yapacağız"

Tramvay hattının gelecek dönemde Derince yönüne 4 kilometre daha uzatılacağını dile getiren Karaosmanoğlu, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Şehir Hastanesine, Alikahya bölgesine ve ihtiyaç olan diğer yerlere uzatacağız. Halkımızın konforu ve güvenliği açısından çevreci bir ulaşım modeli olan tramvayın ardından bir sonraki adımımız da metro olacak. Bu nedenle Darıca, Gebze ve OSB'ler bölgesindeki hayata geçireceğimiz metro projemizin ihalesini bu ay içerisinde yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu, geçen hafta Kocaeli'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldiklerine dikkati çekerek, "İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe güzergahını kapsayan metro projemizi de hükumetimiz ve devletimizle yapma çalışmamız var. Bu durumu sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Kendileri de 'Bu proje üzerine çalışalım inşallah.' dedi." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA