Kadıköy'de Çocuk Kitapları Günleri Başladı

Kadıköy Belediyesinin çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için geleneksel hale getirdiği Çocuk Kitapları Günleri başladı.

Kadıköy'de Çocuk Kitapları Günleri Başladı
Bu yıl 5’incisi düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri”, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde tüm çocuk ve genç misafirlere kapılarını açtı. Çocuk Kitapları Günleri’nde birçok konuk yazar, küçük okurlarıyla buluştu. Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde saat 13.00’de 23 yayınevinin katılımı ile başlayan kitap günleri etkinliği, ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Çocuk Kitapları Günleri hakkında bilgi veren Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Simten Gündeş, “Çocuk Kitapları Günleri 5 yıldır sürüyor. Her yıl yayınevi sayısı arttı. Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 23 yayınevini buldu. Hepsi de büyük yayınevleri, çocuklara yönelik keyifli kitaplar var. Açılışımızı bugün yaptık, 4 Şubat’ta da bitecek. Öğrencilerin okula başlamasıyla bitecek. İki etkinlik bir arada gidiyor. Hem karne şenliği indirimli çocuk tiyatrosu hem de kitap günleri. Kitaplardan tiyatroya, tiyatrodan kitaplara koşturuyorlar. Daha çok masal, sanat, öykü, roman kitapları var” dedi.

Kaynak: İHA