İzmir'de Güneşli Hava

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle çok sayıda İzmirli sahil ve parklara akın etti.

İzmir'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, sahil ve parklardaki hareketliliği artırdı.

Yurdun birçok bölümünde soğuk havanın etkisini göstermesine karşın sıcaklığının bugün 17 derece ölçüldüğü kentte ılık havayı fırsat bilen vatandaşlar sahilde yürüyüş yaptı.

Yarıyıl tatilinin ilk haftasını soğuk hava nedeniyle kapalı mekanlarda geçiren çocuklu aileler, güneşin yüzünü göstermesiyle Kordonboyu, Konak Meydanı, tarihi Kemeraltı Çarşısı, Karşıyaka, İnciraltı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı gibi rekreasyon alanlarında vakit geçirmeyi tercih etti.

- "İzmir'de yaz yaşanıyor"

Kayseri'den ailesiyle yarıyıl tatili için İzmir'e geldiğini dile getiren Serhat Aytekin, ılık havanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Güzel havayı fırsat bilerek çocuklarla bol bol gezdiklerini anlatan Aytekin, "Kayseri ile mukayese edersek burada adeta yaz yaşanıyor." dedi.

Kent sakinlerinden Caner Çelikbıçak da ocak ayı bitmesine rağmen kış soğuklarının gelmemesinin kaygı verici olduğunu ancak bu havayı fırsat bilerek kendilerini sahile attıklarını ifade etti.

Kazım Keskin de ocak ayında ılık havanın normal olmadığını belirterek, "Eskisi gibi soğuk olmuyor, yağmur da yok. Umarım yazın susuz kalmayız." temennisini dile getirdi.

Kaynak: AA